Lambapiimajuust trühvliga

12,65 

Hollandi rasvase lambapiima ja Itaalia trühvli ühendamine loob ainulaadse maitsekoosluse. Friesimaa väikelinnas Morras kasvatatakse Prantsuse Lacaune tõugu lambaid, kes annavad võrreldes teiste lammastega suhteliselt palju piima. Sellest piimast valmistatakse Friesi lambajuustu, millel on täidlane ja rikkalik maitse. Antud juust on umbes 10 kuud laagerdunud, mistõttu selle maitseprofiil on täidlane, vürtsikas ja kergelt maalähedane.

Kategooria:

Kirjeldus

Lambapiimajuustud on tõelised gurmeejuustud, mille maitseprofiil eristub selgelt lehmapiimast valmistatud juustudest. Tänu lambapiima kõrgemale rasva- ja valgusisaldusele on need juustud täidlasemad, kreemjamad ja intensiivsema maitsega. Lambapiim sisaldab ka rohkem kaltsiumi ja mineraale, mis teeb neist toiteväärtuselt rikkalikud.

Eriti hinnatud on laagerdunud lambajuustud, mis arendavad aja jooksul pähklise, kergelt maalähedase ja pikantse maitse. Näiteks Prantsuse Lacaune tõugu lambad, keda kasvatatakse ka Hollandis ja Saksamaal, annavad rohkelt kvaliteetset piima, millest valmistatakse käsitööjuuste, sealhulgas trühvliga rikastatud variatsioone.

Lambapiimajuust sobib hästi veinide kõrvale, juustuvaagnale, aga ka külakostiks või kinkepakki. Kuna lambapiim sisaldab vähem allergeenseid valke kui lehmapiim, võivad mõned inimesed neid paremini taluda – kuigi laktoositalumatuse korral tuleb siiski olla ettevaatlik.