Mõisajuust tomati ja oliividega 300g

9,20 

Landgoed Kaampsi juustutalus valmistatakse suure kire ja hoolega kauneid käsitööjuuste. Juustu eriline maitse tuleneb looduslikust laagerdumisprotsessist ning erinevate ürtide, tomati ja oliivide segust.

Kategooria:

Kirjeldus

Oliivide lisamine juustule on välja kasvanud praktilisest ja maitsest lähtuvast traditsioonist, mis sai alguse Vahemere piirkonnas. Seal, kus oliivid ja juust olid igapäevased toidulaual, hakati neid aja jooksul mitte ainult koos serveerima, vaid ka omavahel kombineerima. Oliivide soolane ja kergelt mõrkjas maitse sobis hästi kokku pehme, rasvase juustuga – eriti lambapiimajuustudega, mis on oma täidluse poolest tuntud.

Esialgu lisati oliive juustule käsitsi – näiteks viilutatuna või hakituna pealispinnale. Hiljem hakati neid segama otse juustumassi sisse enne vormimist, et maitse ja tekstuur oleks ühtlasem. Tänapäeval kasutatakse oliive nii värskelt kui kuivatatult, tihti koos ürtide ja tomatiga, et luua mitmekülgne ja piirkondlikult inspireeritud juust.