Juustumoos ananassiga 100g

5,25 

Juustumoos ananassiga on troopiliselt värske ja kergelt eksootiline lisand, mis toob igasse ampsu päikeselist magusust. Ananassi mahlane maitse täiendab suurepäraselt erinevaid juuste, olgu selleks pehme brie, soolakas sinihallitus või tugevam laagerdunud juust. Mõnus tasakaal magusa ja soolase vahel muudab selle moosi ideaalseks nii pidulauale kui ka igapäevaseks maiustamiseks.

Kategooria:

Kirjeldus

Miks süüa juustu koos juustumoosiga?

  1. Maitsete kontrast – magus ja soolane
  • Juust ise on valdavalt soolane, rasvane ja maitserikas. Magus lisand (moos, mesi, puuvili) tasakaalustab maitset ja toob esile juustu nüansse.
  • See kontrast on üks vanimaid gastronoomilisi põhimõtteid – vastandid tõstavad teineteist esile.
  1. Traditsioonid erinevates kultuurides
  • Vahemere maades on juustu alati serveeritud värskete või kuivatatud puuviljadega (viigimarjad, viinamarjad, datlid). Kui värsket polnud, keedeti puuviljadest moose või želeesid.
  • Inglismaal hakati 18.–19. sajandil jõulude ajal serveerima Stiltoni või Cheddari kõrvale ploomipudingut või moosi.
  • Prantsusmaal on klassika kitsejuust meega või viigimarjamoosiga.
  1. Praktiline põhjus – säilitamine
  • Moos ja želee olid lihtne viis puuvilju talveks säilitada. Kuna juust ja moos olid mõlemad “pikalt säilivad toidud”, hakati neid koos serveerima.
  1. Kaasaegne gurmee
  • Tänapäeval on juustumoos pigem gurmeekultuuri osa – loodud spetsiaalselt juustu maitset toetama (nt mustsõstar sinihallitusjuustuga, aprikoos kitsejuustuga jne).