Kirjeldus
Kreembrülee (prantsuse keeles crème brûlée, tähenduses „põletatud koor“) on klassikaline magustoit, mille juured ulatuvad 17. sajandi Prantsusmaale. Esimesed kirjalikud viited pärinevad 1691. aastast François Massialot’ kokaraamatust, kus magustoit valmistati vanillikreemist ja kaeti karamelliseeritud suhkrukihiga. Sarnaseid versioone leidub ka Inglismaal (Trinity Cream) ja Hispaanias (Crema Catalana), kuid just prantsuse versioon on saanud rahvusvahelise tuntuse.
Kreembrülee koosneb munakollastest, koorest, suhkrust ja vanillist, küpsetatakse madalal temperatuuril veevannis ning kaetakse vahetult enne serveerimist karamelliseeritud suhkruga, mis loob krõbeda pealispinna.
Meilt purgis ostes tuleb suhkrukrõbedik kodus ise valmis teha.



