Laagerdunud kitsepiimajuust 300g

9,40 

Tegemist on kõva kitsepiimajuustuga, mille maitse on täidlane, kreemjas ja kergelt vürtsika nüansiga, mis jääb meeldivalt suhu. See laagerdunud kitsepiimajuust sobib suurepäraselt nii suupistevaagnale kui ka võileivale.

Kategooria:

Kirjeldus

Laagerdumine mõjutab kitsepiimajuustu tekstuuri, maitset ja lõhna. Kui kitsepiimajuust on laagerdunud näiteks kuus nädalat, on ta veel suhteliselt noor. Tekstuur on pehmem, vahel kergelt kreemjas. Maitse on tagasihoidlikum, hapukam ja värskem, kitsepiimale omaselt puhas.

Kui juust on laagerdunud kauem, näiteks kuus kuud, on muutused märgatavad. Tekstuur muutub kõvemaks ja murenevaks, võib tekkida ka kristalliline struktuur. Maitse süveneb — muutub tugevamaks, soolasemaks ja komplekssemaks. Kitsepiima iseloom muutub intensiivsemaks, lisandub pähkline, täidlane ja kauakestev maitse sügavus. Selline juust sobib pigem aeglaseks nautimiseks, juustuvaagnale või toitudele, kus ta võib olla domineeriv komponent.