Kirjeldus
Lambapiimajuustud on tõelised gurmeejuustud, mille maitseprofiil eristub selgelt lehmapiimast valmistatud juustudest. Tänu lambapiima kõrgemale rasva- ja valgusisaldusele on need juustud täidlasemad, kreemjamad ja intensiivsema maitsega. Lambapiim sisaldab ka rohkem kaltsiumi ja mineraale, mis teeb neist toiteväärtuselt rikkalikud.
Eriti hinnatud on laagerdunud lambajuustud, mis arendavad aja jooksul pähklise, kergelt maalähedase ja pikantse maitse. Näiteks Prantsuse Lacaune tõugu lambad, keda kasvatatakse ka Hollandis ja Saksamaal, annavad rohkelt kvaliteetset piima, millest valmistatakse käsitööjuuste, sealhulgas trühvliga rikastatud variatsioone.
Lambapiimajuust sobib hästi veinide kõrvale, juustuvaagnale, aga ka külakostiks või kinkepakki. Kuna lambapiim sisaldab vähem allergeenseid valke kui lehmapiim, võivad mõned inimesed neid paremini taluda – kuigi laktoositalumatuse korral tuleb siiski olla ettevaatlik.