Kirjeldus
Boerenkaas Mosterd on poolkõva, 4–8 nädalat laagerdunud goudatüüpi juust, valmistatud pastöriseerimata lehmapiimast. Selle käsitööjuustu eripäraks on 2% sinepiseemnete lisand, mis annavad mahedale ja piimasele juustule õrna vürtsika varjundi, tuues maitsekombinatsiooni kenasti tasakaalu. Juustu tekstuur on kreemjas ja elastne, lõhn mildne, ning visuaalselt paistavad silma kuldkollases massis hajutatud sinepiseemned.
Juustu koostises on lisaks piimale ka looduslikud maitseained nagu sibul ja mädarõigas, mis rikastavad maitseprofiili, ent ei muuda seda teravaks. Juust on kaetud copolümeeril põhineva kaitsekihiga, mis aitab säilitada selle kvaliteeti kuni 6 nädalat.
Sobivus toidulaual:
- Täiuslik kaaslane heledale õllele või aromaatsele valgele veinile (nt Riesling, Grüner Veltliner)
- Sobib juustuvaagnale, pakkudes nii maitseküllust kui visuaalset kontrasti
- Ideaalne võileibadele, salatitesse või soojadele suupistetele
Toitumisalane info (100 g kohta):
- Energia: 1514 kJ / 366 kcal
- Rasv: 30 g (sh 20 g küllastunud rasva)
- Valgud: 23 g
- Süsivesikud: 0 g
- Sool: 1.5 g
Allergeenid: Sisaldab piima (sh laktoosi), gluteeni, mune, sojat, seesamiseemneid, karpe. Võib sisaldada sulfiite, kala, pähkleid, lupiin.
NB! Juust ei sobi taimetoitlastele, kuna sisaldab loomset laapi.



